Teremtés hete – faültetéssel

 A Teremtés hete országos keresztyén rendezvénysorozat helyi eseményeként szeptember 28-án hétfőn, közös faültetés volt az óvodakertben, melyre az óvodások szülei is meghívást kaptak.A diófa elültetése előtt a gyerekek énekeltek és mondókákat mondtak, valamint Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor mondott pár gondolatot a teremtés kapcsán.A fa elültetése valóban közös munka volt, a szülők először kiásták a helyét majd minden óvodás ásót és gereblyét fogott és együtt fejezték be a munkát. A szabadtéri eseményt barkácsdélután követett bent az óvodában. A barkácsoláshoz használt alapanyagok mind újrahasznosított anyagok voltak, így is utalva a teremtés  és környezetvédelem fontosságára.

Szüret

Október 1-jén szüretelni indultak a nagyobb óvodások. Nagy Dániel László, a református gyülekezet gondnoka és felesége ajánlották fel, hogy saját szőlőskertjüket megmutatják a gyerekeknek. A gondnok úr felesége, Ili néni mesélt a különféle szőlőfajtából is a gyerekeknek, és arról is, hogy hogyan dolgozzák fel azokat.A napsütéses őszi délelőttön szőlőt is szedhettek a gyerekek, amiből vittek kisebb társaiknak is az oviba, ahol közösen fogyasztották el a gyümölcsöt. A délelőtt házigazdája még pogácsát is készített a gyerekeknek, hiszen – mint mondta: „Nincs igazi szüret, pogácsa nélkül”.

Reformációi futóverseny és templomi beszélgetés

Csütörtökönként délelőtt tartja Hajdú Zoltán Levente református lelkipásztor a gyermekek számára a bibliai történetek alapján vezetett beszélgetéseket, amelyeken együtt énekelnek, illetve játszanak el bibliai történeteket a gyerekek. Az utolsó októberi ilyen alkalmat a szabadban szervezték meg az óvónők és a lelkipásztor közösen, amelynek keretében „reformációi futóversenyt” rendeztek a Petőfi utcában, majd a bibliai igével ellátott, nyakba akasztható díjakat – amelyben természetesen minden gyermek részesült – a református templomban vehették át a gyerekek. Végül a beszélgetést közös imádsággal és énekkel zárták.

Őszi terménykompozíciók az ovi előtt

Szülői összefogással és kivitelezéssel elkészültek az őszi hangulatot sugárzó terménykompozíciók az ovi előtt, amelyek révén hangulatos marad a lassan levelüket vesztő fák és bokrok környezetében is óvodánk. Köszönet a felajánlott terményekért és az elkészített alkotásokért!