Kedves Ismerőseink, Barátaink!
Kedves eddigi és leendő Támogatóink!

Szólád egy kicsiny falu – nagy célkitűzésekkel, amelyek közül az elmúlt években számosat sikerült is megvalósítanunk: Isten segítségével és közös összefogással!

Azt hiszem, hogy nem is kell a távoli múltba visszatekintenünk, hanem elég csak az elmúlt évek legjelentősebb eseményeit felidéznünk gyülekezetünk életéből, hogy a fenti állítást alátámasszuk:
– több mint 7000 m²-en őshonos gyümölcsfákból gyümölcsöst, valamint málna és ribizli-ültetvényt telepítettünk a tápiószelei székhelyű
Növényi Diverzitás Központtal együttműködésben;
– a Herman Ottó Intézet által kiírt pályázat révén gyümölcsfeldolgozó kisüzemet indítottunk, amely a helyi gyümölcstermés
feldolgozását biztosítja. Kisüzemünkben a megtermelt gyümölcsökből lekvárt lehet főzni, gyümölcslét tudunk előállítani
(pasztőrözéssel, palackozással), gyümölcs aszalványokat tudunk készíteni;
– és ami településünk legnagyobb öröme: elindítottuk a Szóládi Magvető Református Óvodát, ahol már több mint 25 szóládi és
környékbeli kisgyermek testi-lelki harmóniáját, szellemi fejlődését biztosítjuk meghitt és otthonos körülmények között.

Gyülekezetünkben, illetve a negyedik éve a gondozott gyülekezeti körzetben két lelkipásztor szolgál, óvodánk két óvónővel, egy dajkával és egy óvodatitkárral működik és két közfoglalkoztatotti státuszt tartunk fenn. A hitoktatásban két további hitoktató végzettségű munkatárssal dolgozunk együtt.
Közösségünk sokrétű tevékenységét számos önkéntes munkatárs is segíti, akik részt vállalnak a kétkezi munkákban, az adminisztratív tennivalókban, illetve csoportokat, munkaágakat vezetnek a gyülekezetben.

Igazán örömteli számunkra, hogy tevékenységeinket Szólád Község Önkormányzatával kiváló együttműködésben valósíthatjuk meg!
Köszönet érte Rózsás Elemér polgármester úrnak, Nagy Dániel Lászlóné alpolgármester asszonynak, Békei Tamás, Bóka Zoltán és Császár András képviselő uraknak!

Ami miatt ezt a levelet írom Önöknek, hogy egy olyan – egy-egy személy részéről apró, összességében számunkra mégis meghatározó – segítséget kérjek Önöktől, amelyet az adóbevallás során áll módjában minden adózónak megtennie. Konkrétan az 1 % felajánlásáról van szó.
Egyrészt szeretnénk megköszönni mindazok segítségét, akik eddig is támogatták gyülekezetünket – akár anyagiakkal, akár kétkezi munkával, akár az 1 % felajánlásával, ugyanakkor szeretettel kérjük, hogyha továbbra is segíteni szeretnék értékteremtő, közösségépítő tevékenységeinket, akkor ebben az évben is címezzék gyülekezeti alapítványunknak az 1 %-os adófelajánlásaikat!
Természetesen az adófelajánláson túl is lehetőség van arra, hogy bárki az alapítványunk tevékenységéhez anyagilag hozzájáruljon.

Alapítványunk neve, címe és adószáma:

Szóládi Jó Szó Református Gyülekezeti Alapítvány
8625 Szólád, Kossuth Lajos utca 43.
Adószám: 18785441 – 1 – 14
Bankszámlaszám: HU87 1040 3923 – 5049 5553 – 5149 1011

Megköszönve az eddigi segítőkészségüket, kérve további támogató együttműködésüket,
és remélve a találkozást gyülekezetünk közösségében:

Szólád, 2017. szeptemberében

            

                                                                                                                                                                                                                                            Hajdú Zoltán Levente
                                                                                                                                                                                                                                                      lelkipásztor

 

 

Hírlevél

Szóládi Jó Szó Református Gyülekezeti Alapítvány hírlevele

Bővebben...