Kedves Ismerőseink, Barátaink!
Kedves eddigi és leendő Támogatóink!

 

Szólád egy kicsiny falu – nagy célkitűzésekkel, amelyek közül az elmúlt években számosat sikerült is megvalósítanunk: Isten segítségével és közös összefogással!

Azt hiszem, hogy nem is kell a távoli múltba visszatekintenünk, hanem elég csak az elmúlt évek legjelentősebb eseményeit felidéznünk gyülekezetünk életéből, hogy a fenti állítást alátámasszuk:
– több mint 7000 m²-en őshonos gyümölcsfákból gyümölcsöst, valamint málna és ribizli-ültetvényt telepítettünk a tápiószelei székhelyű
Növényi Diverzitás Központtal együttműködésben;
– a Herman Ottó Intézet által kiírt pályázat révén gyümölcsfeldolgozó kisüzemet indítottunk, amely a helyi gyümölcstermés
feldolgozását biztosítja. Kisüzemünkben a megtermelt gyümölcsökből lekvárt lehet főzni, gyümölcslét tudunk előállítani
(pasztőrözéssel, palackozással), gyümölcs aszalványokat tudunk készíteni;
– és ami településünk legnagyobb öröme: elindítottuk a Szóládi Magvető Református Óvodát, ahol már több mint 25 szóládi és
környékbeli kisgyermek testi-lelki harmóniáját, szellemi fejlődését biztosítjuk meghitt és otthonos körülmények között.

Gyülekezetünkben, illetve 2014 óta a gondozott Nagycsepely-Teleki-Kötcse gyülekezeti körzetben két lelkipásztor szolgál, óvodánk két óvónővel, egy dajkával, egy óvodatitkárral és egy technikai munkatárssal működik. Ezen felül közfoglalkoztatotti státuszt, státuszokat tartunk fenn. A hitoktatásban tovább egy hitoktató végzettségű munkatárssal dolgozunk együtt.
Közösségünk sokrétű tevékenységét számos önkéntes munkatárs is segíti, akik részt vállalnak a kétkezi munkákban, az adminisztratív tennivalókban, illetve csoportokat, munkaágakat vezetnek a gyülekezetben.

Igazán örömteli számunkra, hogy tevékenységeinket Szólád Község Önkormányzatával kiváló együttműködésben valósíthatjuk meg!

Ami miatt ezt a levelet írom Önöknek, hogy egy olyan – egy-egy személy részéről apró, összességében számunkra mégis meghatározó – segítséget kérjek Önöktől, amelyet az adóbevallás során áll módjában minden adózónak megtennie. Konkrétan az 1 % felajánlásáról van szó.
Egyrészt szeretnénk megköszönni mindazok segítségét, akik eddig is támogatták gyülekezetünket – akár anyagiakkal, akár kétkezi munkával, akár az 1 % felajánlásával, ugyanakkor szeretettel kérjük, hogyha továbbra is segíteni szeretnék értékteremtő, közösségépítő tevékenységeinket, akkor ebben az évben is címezzék gyülekezeti alapítványunknak az 1 %-os adófelajánlásaikat!
Természetesen az adófelajánláson túl is lehetőség van arra, hogy bárki az alapítványunk tevékenységéhez anyagilag hozzájáruljon.

Alapítványunk neve, címe és adószáma:

Szóládi Jó Szó Református Gyülekezeti Alapítvány
8625 Szólád, Kossuth Lajos utca 43.
Adószám: 18785441 – 1 – 14
Bankszámlaszám: HU87 1040 3923 – 5049 5553 – 5149 1011

Megköszönve az eddigi segítőkészségüket, kérve további támogató együttműködésüket,
és remélve a találkozást gyülekezetünk közösségében:

Szólád, 2018. szeptemberében

            

                                                                                                                                                                                                                                            Hajdú Zoltán Levente
                                                                                                                                                                                                                                                     lelkipásztor

 

 

Hírlevél

Szóládi Jó Szó Református Gyülekezeti Alapítvány hírlevele

Bővebben...